درآمد لبنیاتی چقدر است؟
برای بسیاری ار افرادی که قصد تاسیس و راه اندازی مغازه لبنیات را دارند این سوال مطرح میشود که درآمد لبنیاتی چقدر است؟
در تمام کشورها محصولات لبنی از پرطرفدارترین مواد غذایی هستند که با توجه به پرمصرف بودن آنها، مغازههای لبنیاتی با فروش و سود قابل توجهی روبرو هستند.
امروزه بخش عمدهای از محصولات لبنی از سوی کارخانجات صنعتی تولید میشود اما با این حال بسیاری از افراد ترجیح میدهد که محصولات ارگانیک و طبیعی را تهیه و مصرف کنند. از این رو برخی از کسبهها روی به تاسیس مغازه لبنیاتی آوردهاند که با سود و درآمد قابل توجهی روبرو است.
راه اندازی شغل لبنیاتی مستلزم تهیه لوازم و تجهیزات مربوطه (مثل خرید نرم افزار حسابداری لبنیاتی، یخچال، قفسه و ...)، خرید یا اجاره کارگاه و مغاره، آموزشهای لازم و مواردی از این قبیل است. بنابراین پیش از ورود به این شغل باید به تمام جوانب آن توجه کرد.
ما در این مقاله مطلب قصد داریم علاوه بر بررسی درآمد فروش لبنیات، راهکارهای بهبود درآمد در این صنعت را بررسی کنیم. با ما همراه باشید تا به طور جامع و با نگاهی آماری به این موضوع بپردازیم.
چه عواملی بر درآمد شغل لبنیاتی تاثیر میگذارند؟
درآمد شغل لبنیاتی تحت تأثیر عوامل متعددی قرار دارد که به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر هزینهها، فروش و سودآوری این حرفه اثر میگذارند. در ادامه این موارد را بررسی میکنیم.
هزینههای مواد اولیه و تولید
هزینه خرید شیر خام، انرژی (برق و گاز)، تجهیزات تولید و بسته بندی، از مهمترین عواملی هستند که بر سود خالص لبنیاتی تأثیر میگذارند. افزایش قیمت مواد اولیه میتواند مستقیماً هزینههای تولید را بالا ببرد و درآمد را کاهش دهد.
قیمت گذاری محصولات
سیاستهای قیمتگذاری دولتی یا آزاد بودن قیمتها نقش کلیدی در درآمد شغل لبنیاتی دارد. قیمتگذاری دستوری ممکن است مانع از افزایش قیمت متناسب با تورم و هزینهها شود.
تقاضای بازار
سطح مصرف محصولات لبنی در داخل کشور وابسته به عواملی مانند قدرت خرید مردم، آگاهی از فواید مصرف لبنیات و تغییرات در ذائقه مصرفکنندگان است. کاهش مصرف داخلی میتواند درآمد را کاهش دهد.
صادرات محصولات لبنی
صادرات به کشورهای دیگر، به ویژه کشورهای همسایه، فرصت بزرگی برای افزایش درآمد فراهم میکند. نوسانات ارزی، تعرفههای صادراتی و استانداردهای بینالمللی نیز بر این موضوع تأثیر میگذارند.
تنوع و کیفیت محصولات
هر چه کیفیت محصولات بهتر و تنوع آنها بیشتر باشد احتمال جذب مشتریان و افزایش فروش بیشتر خواهد بود. به عنوان مثال تولید محصولات جدید مانند لبنیات کم چرب، پروبیوتیک یا غنیشده میتواند به افزایش سهم بازار کمک کند.
بازاریابی و تبلیغات
استفاده از استراتژیهای بازاریابی موثر، تبلیغات مناسب و حضور در شبکههای اجتماعی میتواند منجر به جذب مشتریان بیشتر و افزایش درآمد شود.
رقابت در بازار
وجود رقابت بالا در صنعت لبنیات، به ویژه از سوی برندهای بزرگ، میتواند بر سهم بازار و درآمد لبنیاتیهای کوچک و متوسط تأثیرگذار باشد.
تغییر قوانین و مقررات
قوانینی که شامل حمایتهای دولتی، تعرفههای صادراتی یا مالیاتها میشوند، میتوانند بر حاشیه سود لبنیاتیها تأثیر بگذارند.
محل کسبوکار و دسترسی به مشتریان
محل قرارگیری مغازه یا کارخانه لبنیاتی نقش بزرگی در میزان فروش و درآمد دارد. مناطق پرتردد شهری یا نزدیک به فروشگاههای زنجیرهای، فروش بیشتری به همراه دارد.
شرایط آب و هوایی و تولید شیر خام
کاهش تولید شیر خام در نتیجه خشکسالی یا مشکلات در صنعت دامداری، میتواند عرضه مواد اولیه را کاهش داده و درآمد لبنیاتی را تحت تأثیر قرار دهد.
با مدیریت صحیح این عوامل و اتخاذ تصمیمهای مناسب، صاحبان کسبوکار لبنیاتی میتوانند درآمد خود را بهینه کنند و به رشد پایدار دست یابند.
نکات لازم الاجرا برای افزایش درآمد لبنیاتی ها
افرادی که در زمینه شغل لبنیات فروشی فعالیت دارند باید به نکاتی که گفته میشود توجه ویژهای داشته باشند:
- برای ارتقا درآمد باید روی مهارتهای خود کار کنید و به آنها تنوع ببخشید.
- شرکت در کارگاهها و جلسات آموزشی میتواند اطلاعات شما را بروز نگه دارد.
- استفاده از دانش و تجربه مربیان حرفهای میتواند به شما در کسب بینش و ایدههای ناب در خصوص مهارتها و جایگاههایی که سودآوری دارند، کمک کند.
- سرمایه گذاری بر روی دستگاهها و ابزارهای جدید و پرکاربرد میتواند کیفیت محصولات و درآمدتان را افزایش دهد.
- تولید و عرضه محصولاتی که ارزش افزوده دارند (مثل پنیر محلی، شیرهای خاص و محصولاتی از این قبیل) میتواند درآمدتان را افزایش دهد.
- برای شناسایی ترجیحات مصرف کنندگان و سایر امور مربوط به آن تحقیقات بازار انجام دهید.
- برای جذب و حفظ مشتری میتوانید از بسترهای موجود در فضای مجازی نظیر سایت یا اینستاگرام استفاده کنید.
- برای محصولاتتان میتوانید از تکنیکهای قیمت گذاری (تخفیفهای فصلی، حجمی، برنامه برای مشتریان دائمی و وفادار و ...) استفاده کنید.
شغل لبنیاتی با چه چالشهایی مواجه است؟
همانطور که میدانید هر شغلی با چالشهای خاص خود مواجه است و شغل لبنیات فروشی هم از این موضوع مستثنی نیست.
از آنجایی که قیمت شیر خام معمولا تحت تاثیر عواملی نظیر تغییرات نظارتی، شرایط آب و هوایی و موارد اینچنینی است امکان بروز دستمزدهای ناسازگار و ناامنیهای شغلی در این صنف وجود دارد. علاوه بر این لبنیات ناسالم میتواند عامل انتقال بیماریهای بین دام و انسان باشد.
آگاهی از موارد مذکور موجب میشود تا با دیدی روشن وارد این حرفه شوید و حتی برای رفع یا تقلیل اثر مشکلات راه حلی در نظر داشته باشید.
بررسی حاشیه سود لبنیاتی
درآمد لبنیاتی و حاشیه سود فروش فراوردههای لبنی چیزی در حدود 25 الی 30 درصد است. به طور مثال اگر در طی یک روز مبلغ 10000000 تومان فروش داشته باشید 3 میلیون تومان سود خواهید کرد.
دقت داشته باشید که در صورتی که محصولات متنوع و باکیفیت عرضه کنید و برای فروشگاه خود بازاریابی و تبلیغات انجام دهید میزان سود و درآمد بیشتری را تجربه خواهید کرد.
جمع بندی
در این مقاله تلاش کردیم دید روشنی را پیرامون شغل لبنیاتی و درآمد آن برای شما ایجاد کنیم تا چنانچه قصد ورود به این حرفه را دارید بتوانید با اطلاع و آمادگی وارد این حوزه شوید.
لبنیاتی همانند سایر مشاغل آزاد و حرفههای دیگر با چالشهای و دغدغههای خاص خود مواجه است. به طور کلی بالا رفتن و پایین آمدن در هر شغلی وجود دارد اما در این اثنا دوام آوردن و چگونه کنار زدن مشکلات هنر شما است. شما میتوانید با بکارگیری تکنیکهای نوین و آزمون پس داده بازاریابی فروش خود را افزایش داده و میزان درآمد خود را ارتقا دهید.
امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شود.